Hamlet og Amlet   Dronning Dagmar   Anna Sophie - en kærlighedshistorie   Hertug og Kongetur
             

Da forfatteren William Shakespeare i 1603 færdiggjorde den berømte tragedie "Hamlet, Prince of Denmark" var det ikke en historie han selv digtede.
Det var om Amled , som han gjorde til verdens mest berømte Dansker.

  Den tjekkiske Prinsesse Drahomira - på dansk Dagmar - blev i 1205 viet til Kong Valdemar Sejr og boede på Riberhus Slot, hvor hun døde i 1212.
Få historien om den folkekære dronning.
 

Mens grev Reventlow har sat sit tydelige præg på Clausholms ydre, må stemningen og de mange historier inden for murene primært tilskrives hans yngste datter Anna Sophie der blev bortførte fra slottet af Frederik den IV .

  Historien om Slesvig og Holsten som hertugdømmer er central for forståelsen af Sønderjyllands historie. Det var nemlig kun i Slesvig (det gamle Sønderjylland) og Holsten, der var hertuger.
Få den dramatiske fortælling om hertugerne.
>> Læs mere   >> Læs mere   >> Læs mere   >> Læs mere
             
     
             
Marsk Stig   En kongelig affærer   Kongernes Nordsjælland   Dronningetur
             
Sammen med otte andre af rigets mest indflydelsesrige personer blev Marsk Stig i 1287 dømt fredløs for angiveligt at have stået bag mordet på kong Erik Klipping i Finderup Lade. Få historien "mytten" og manden.  

En kongelig affære er en dramatisk dansk historie, der er en gribende fortælling om et lidenskabeligt, forbudt kærlighedsforhold, som forandrede Danmark.

 

  Kongernes Nordsjælland mellem Helsingør over Gribskov til Tisvildeleje, Liseleje, Gilleleje og ned til Furesøen kan opleves på denne helt enestående tur.
  Barndommen og ungdommen for Hendes Majestæt Dronning Margrethe IIforegik i
hovedstaden, hvor vi går i det kongelige fodspore til lokaliteter, der knytter sig til majestæten.
>> Læs mere   >> Læs mere   >> Læs mere   >> Læs mere