Touroversigt

 
 

Anna Sophie og Frederik den IV
– en kærlighedshistorie

Mens grev Reventlow har sat sit tydelige præg på Clausholms ydre, må stemningen og de mange historier inden for murene primært tilskrives hans yngste datter Anna Sophie.

I 1711 var den kun 18-årige grevedatter til maskebal sammen med sin mor på Koldinghus Slot, hvor kongehuset residerede, mens pesten hærgede i København.
Ved ballet blev kongen så forelsket i den smukke ungmø, at han året efter bortførte hende fra Clausholm.
Tjenestefolk hjalp Anna Sophie ud gennem et vindue, og i slotsparken ventede en ekvipage, som kørte hende direkte til Skanderborg Slotskirke.
Her blev hun samme aften viet til kongens venstre hånd. De måtte indgå ægteskabet på den måde, fordi kongen allerede var gift med dronning Louise.
Efter dronning Louises død i 1721 giftede Frederik den IV sig med Anna Sophie til højre hånd. Han kronede hende selv til dronning, og de levede sammen i stor kærlighed.

Få hele historien på turen til Clausholm Slot og Skanderborg Slotskirke.

 

 

Rejseinformation
- Danmark


I prisen er inkluderet:
Tourbus
Tourleder

Tourprogram
Morgenbakke om bord
Rundvisnng på Clausholm
Frokost

Bemærk:
Afbestilling 150, -

Visit: Clausholm

 

Firmaprofil
Rejseregler
Booking
Tournyheder
Tourklubben
Tourbreve

 

Tourinspiration
Tourleder
Tourservice
Kontakt os
Presserum

 

sitemap
facebook

 

Copyright 2013 Excellencetours. Alle priser er vejledende, og vi tager forbehold for ændringer, fejl, prisstigninger og udsolgte turer m.m. 
Force majeure.Vi fralægger os ansvar for ekstraordinærer situationer på turen, som vi ikke selv har kontrol over, og som vi ingen indflydelse har på, og som ikke kan forudsiges.

KRAFTnewmedia.com