Touroversigt

 
 

Kunstnernes Løkken

Badebyer har altid haft en tiltrækning på billedkunstnere. Her var der gode motiver, og der var et købedygtigt publikum, der kunne tænke sig at få et minde med hjem fra ferien. Løkken var i den henseende ikke nogen undtagelse, men kunstnerne var herfra.

Nogle boede her fast, få eller mange år, og havde en funktion i lokalsamfundet. Som deltagere i konkurrencer om en turistplakat i 1930, eller som dommere ved sandkonkurrencerne på stranden.
Andre kom kun for sommeren, men var en fast del i bybilledet.

Maleren Christian Valentinussen og Erik Larsen var børn af Løkken. Lars Nielen boede her en årrække, det gjorde Ane Brügger også og den senere så verdensberøme Asger Jorn, giftede sig med jordmoderens datter.

Tjek Jerne og Carlo Wognsen havde sommerhus her. Anders Norre havde familie i byen, og kom her mange år hver sommer og blev så til sidst fastboende.

Så er kun nævnt nogle få. Men listen over malere med tilknytning til byen er længere. Nævnt i flæng: G.K. Hansen, Sven Fritzsche, Gross, Knut Dokker, Kongsmar, Korn og Aage Sørensen.

Skulle man vove en digrssion: Den første maler i Løkken var Peter Boye, fisker og formand for fiskeriforeningen. På sine ældre dage begyndte han at male. En af de sidste var også fisker, Julius Jensen, med signaturen ”Julle”. En senere maler, der levede af det, var Wolmer Zier.

 

 

Rejseinformation
- Danmark


I prisen er inkluderet:
Tourbus
Tourleder

Tourprogram:
Morgenmad om bord
Løkken og seværdigheder
Frokost
Middag

Overnatning:

Bemærk:
Afbestilling 150, -

Visit: Løkken

 

Firmaprofil
Rejseregler
Booking
Tournyheder
Tourklubben
Tourbreve

 

Tourinspiration
Tourleder
Tourservice
Kontakt os
Presserum

 

sitemap
facebook

 

Copyright 2013 Excellencetours. Alle priser er vejledende, og vi tager forbehold for ændringer, fejl, prisstigninger og udsolgte turer m.m. 
Force majeure.Vi fralægger os ansvar for ekstraordinærer situationer på turen, som vi ikke selv har kontrol over, og som vi ingen indflydelse har på, og som ikke kan forudsiges.

KRAFTnewmedia.com