Touroversigt

 
 

Livet bag tremmerne

Statsfængslet i Horsens er det første fængsel i Danmark bygget på grundlag af moderne strafferetslige principper.
Det åbnede for de første fanger i 1853 og lukkede i 2006, og med sine 153 års uafbrudt brug som et af Danmarks statsfængsler, er det en enestående eksponent for en hidtil uudforsket del af velfærdsamfundets kulturarv.
De første beboere kom til Horsens, den 20. maj 1853, de var 40 mænd, der havde taget turen fra Viborg til Horsens, hvor de skulle bo de næste år af deres liv.
Deres rejse var dog ikke helt frivillig, mændene var nemlig tugthusfanger fra Viborg Tugthus, som skulle blive de første fanger i det nye, men ikke helt færdigbyggede, Tugthuset i Horsens, senere kaldet Statsfængslet i Horsens.
Kun tre af fængslets planlagte fire fløje var bygget færdige den 20. maj. Den sidste fløj, østfløjen, byggede fangerne færdig i løbet af det første år.
De 40 fanger, fik hurtigt selskab, og i løbet af de første dage nåede antallet af tugthusfanger op på knap 100 mand.
Allerede i 1858, var der omkring 500 fanger i fængslet, og fængselsledelsen måtte meddele Justitsministeriet, at man ikke havde plads til flere. 
På turen får De mange historie om ”livet bag tremmerne” i Horsens.


Rejseinformation
- Danmark


I prisen er inkluderet:
Tourbus
Tourleder
Morgenmad om bord

Tourprogram:
Horsens Gl. Statsfængsel
Frokost

Bemærk:
Afbestilling 150, -

Visit: Museumsfængslet

 

Firmaprofil
Rejseregler
Booking
Tournyheder
Tourklubben
Tourbreve

 

Tourinspiration
Tourleder
Tourservice
Kontakt os
Presserum

 

sitemap
facebook

 

Copyright 2013 Excellencetours. Alle priser er vejledende, og vi tager forbehold for ændringer, fejl, prisstigninger og udsolgte turer m.m. 
Force majeure.Vi fralægger os ansvar for ekstraordinærer situationer på turen, som vi ikke selv har kontrol over, og som vi ingen indflydelse har på, og som ikke kan forudsiges.

KRAFTnewmedia.com